About

Handsome Johnny maakt muziek van en met de Eindhovense zanger en liedjesschrijver Mark van Dijk.

Van Dijk groeide dan wel op in de jaren 80, als kind luisterde hij vooral naar de muziek uit de jaren 50, 60 en 70. De tijd van zijn ouders, de babyboomer generatie.


Vaak was hij, al snuffelend, te vinden in de platenkast van zijn pa. Op zoek naar nieuwe singletjes of interessante lp’s die dan steevast verdwenen, omdat hij ze mee naar boven nam.
Daar, op zijn kamer, hoorde hij de folksongs van Bob Dylan en luisterde hij voor het eerst naar muziek van Elvis, de Beatles en de Stones en alles wat hij verder maar te pakken kon krijgen.

 

Waar je mee omgaat wordt je mee besmet zegt men wel en dat kan kloppen. De invloed van verschillende genres hoor je duidelijk terug in zijn muziek. Liedjes in een eigen herkenbare stijl, stuk voor stuk goeie songs met een kop en een staart, een herkenbaar refrein en een pakkende melodie. De nummers klinken vertrouwd vanaf het eerste moment dat je ze hoort. Alsof ze er altijd al zijn geweest waren.

De band bestaat uit 4 ervaren muzikanten die allen al een tijdje meedraaien in de scene. Bekend van o.a. projecten en diverse bands, in het Eindhovense Rockcity maar ook daarbuiten.

 

Handsome Johnny brengt een avondvullende show van 2 sets. Het repertoire bevat zowel nieuwe recente songs als eerder opgenomen werk.

 

Handsome Johnny:

Mark van Dijk :Zang, gitaar en mondharp
Coos van de Klundert: Lead gitaar en backings

Emek Kuzu: Bass gitaar

Daan van der Vorst: Drums


Label: Americana