News/Concert/EP Reviews 

Maxazine.nl cliprelease Johnny and the Devil

Het moet gezegd: De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt is dat gevoel over te brengen op de luisteraar. De nietsvermoedende luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan. Welkom in de wereld die Handsome Johnny heet.

 

Een klein stuk uit de biografie van Handsome Johnny; wellicht dé beste rootsband van het moment, en gewoon uit Eindhoven. Zonder dat een van de bandleden Johhny heet, trekt de band, bestaande uit Mark van Dijk (Zang, gitaar en bluesharp), Coos van de Klundert (Solo gitaar en zang), Willem Schwaner (Drums en zang) en Niels Coehorst (Double-bass), er op uit om over liefde en eenzaamheid en de zin van het bestaan te zingen, zonder daarbij aan originaliteit in te boeten. Hier en daar klinkt Handsome Johnny wat cliché, maar met de muzikale interpretatie van de band zorgt het voor een verbluffend resultaat. De muziek creëert een gevoel van harmonie en onderlinge saamhorigheid. Want wie wil zich nu geen Handsome Johnny voelen?

There’ll always be a new town
There’ll always be a new song
To the road of endless miles

De band Handsome Johnny is overduidelijk beïnvloed door namen als Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, Creedence Clearwater Revival en natuurlijk Johnny Cash. Vandaag gaat de nieuwe clip ‘Johnny and the Devil’ in première, en wel hierop Maxazine natuurlijk!

 

https://www.maxazine.nl/2019/03/01/clipprimeur-handsome-johnny-johnny-and-the-devil/?fbclid=IwAR1ywWdGRV5Yil0uh1JGjHyOIT32GI8EfclNky84leyFfbkZ9LvxUM9AIfs 

De Rozenknop Eindhoven

Het beste muziekcafé van Eindhoven in 2017 schrijft: 

''Eigentijdse Americana muziek die bij ons zowel het café op zijn kop wist te zetten met hun sterke repertoire vol eigen werk, dat klinkt alsof je het al jaren kent. Maar, ook in onze bovenzaal een prachtig luisterconcert gaf en de bezoekers muisstil wist te krijgen.''

 https://www.rozenknopje.nl/ 

 

 

Rootsville

"Een nummer dat met veel 'Twang' bijzonder 'laid back' wordt gebracht door Mark van Dijk en zijn 'Handsome Johnny'. Well oh well!"

http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/handsome%20johnny%20EP.html 

 

Klankgat

"Het voldeed eigenlijk aan alle wetten en regels om een hit te worden. Echt zo’n nummer die je harder draait in je cabrio op een zomerse middag."

http://www.cultuurbosch.nl/blog/6402/als-het-lied-het-houdt-op-een-akoestische-gitaar-dan-komt-het-goed/ 

 

Rootsville

"Zeker die Coos van de Klundert verdiende van mij een pluim. Zijn respectievelijke 'Tele' en Gretsch' zorgden voor de algemene samenhang van deze 'Handsome Johnny'. Geen noot te hard of teveel maar er steeds 'boenk' op."

http://www.rootsville.eu/2017%20concert%20reports/reports/20171223%20handsome%20johnny%20herentals.html 

Real Rootscafe

"Handsome Johnny geeft met de EP FIRST ROUND een doeltreffende eerste ronde weg."

 

http://www.realrootscafe.com/2018/02/26/handsome-johnny-first-round/ 

                                                    Press Photo's

                                                       Rider

Priklist
PDF – 169,9 KB 1965 downloads